• Maltepe ve Şişli Şubelerimiz
  • 0 (216) 383-7703
  • info@yuksekkariyer.com.tr

Sık Sorulan Sorular

YÖS nedir: Türkiye’de herhangi bir üniversitede lisans veya ön lisans eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girmesinin zorunlu olduğu Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavının kısaltılmış ismine YÖS denilmektedir. Her yıl  Türkiye’de farklı uyruklara mensup binlerce yabancı veya çift uyruklu üniversite öğrencisi adayı bu sınava girer.  Yabancı uyruklu öğrenciler, YÖS sınavlarının sonuçlarına göre Türkiye’deki üniversitelere başvuruda bulunabilir ve yeterli puanı alan öğrenciler kayıt yaptırmaya hak kazanır. Bu konu ile ilgili YÖK ( Yüksek Öğrenim Kurumu) Tarafından şartlar belirlenmiş ve yayinlanmıştır. YÖS e kimler katılabilir? YÖS Şartları: YÖS'e kimler başvurabilir? Yabancı Uyruklu Olmaları Doğumla Türk Vatandaşı olup daha sonra Türk vatandaşlığından çıkma izni olanlar (Mavi Kart -5901 sayılı yasa) Yabancı Uyruklu iken Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Vatandaşlığına geçenler. ... Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, öğrenimini yabancı bir ülkede tamamlayanlar
Bilgisayarlı Muhasebe Kursu, Eta Kursu ve Logo Kursu; Bir meslek sahibi olmak isteyenler, muhasebe eğitimini almış-almamış, kendini muhasebe alanında geliştirmek isteyen herkes içindir. Kursiyerlerimiz, Bilgisayarlı Muhasebe Kursu 'na katılarak Eta ve Logo ve Miro Muhasebe programları ile işletmelerin Muhasebe iş ve işlemlerini, finansal açıdaki durumlarını, Malı mevzut gereği düzenlenecek beyannameleri duzenlemesi ve gelecekteki faaliyetlerinin planlanması için gereken bilgi ve raporların hazırlanmasını yapabileceklerdir.Muhasebe dersleri ne katılanlar; Maliyet, pazarlama, satış gibi temel departmanlara gerekli bilgi akışını sağlayabilir duruma geleceklerdir. Ticari paket programlarını biliyor-bilmiyorsanız ve muhasebe konusunda uzmanlaşmak istiyorsanız ayrıca Bilgisayarlı Genel Muhasebe Kursu alabilirsiniz.
Bilgisayar İşletmeni Kursu; İşyerinde yada günlük hayatında bilgisayar kullanan yada kullanmak isteyen, raporlama, teklif, makale, sunum hazırlama, internet kullanmak ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Bilgisayar Sertifikası almak isteyen herkes içindir. Kursiyerlerimiz Bilgisayar işletmeni Kursu katılarak bilgisayarı genel olarak kullanıp dokümanlar oluşturabilecek, Microsoft Office Programlarından, Microsoft Word de belgelerle belge düzenlemesi yapabilecek, Microsoft Excel de sayısal hesaplamalar yapabilecek, Microsoft Powerpoint ile sunumlar hazırlayabilecek ve Internet Explorer ile internet dünyasında dolaşabileceklerdir. Temel excel bilginiz varsa ve Excel programında uzmanlaşmak istiyorsanız ayrıca İleri Excel Eğitimi de katlabilirler.
Autocad Kursuna kimler katılabilir? Autocad Kursu; Makine, İnşaat, Mimar, Harita, Elektrik, Elektronik, Tekstil Mühendisleri ve Teknikerleri, İç Mimarlar, Mobilya Tasarımı, Peyzaj Mimarları, Mutfak ve Teknik çizim işi ile uğraşan herkes içindir. Autocad Kursu size ne kazandırır? Kurumumuz Autodesk Yetkili Eğitim Merkizi olup;Bu programa katılacak Kursiyerlerimiz  Autocad programını tüm detayları ile öğrenmiş olacaklardır. Autodesk Firmesından belgelendirilerek bu sayede makine, inşaat, mimarlık, mobilya, ambalaj ve diğer sektörlerdeki tüm teknik çizimleri 2 boyutlu ve 3 boyutlu olarak hızlı ve doğru bir şekilde çizebilir düzeye geleceklerdir. İç mekan, dış mekan, fuar standı gibi 3 Boyutlu Mimari görselleştirme sunumları hazırlamak için ayrıca  üç büyutlu eğitimler içinde 3D Max Kursu alabilirsiniz.
3D Max Kursuna kimler katılabilir? Kurumumuz Autodesk Yetkili Eğitim ve Sınav Merkezi olup; 3Ds Max Kursu, Üç boyutlu modelleme, sunum işi ile çalışan veya çalışacak olan tüm teknik ressam, mimar, iç mimar, mühendis, grafiker ve diğer tasarımcılara yönelik bir eğitim paketidir. 3D Max Kursu size ne kazandırır? Kurumumuz Autodesk Yetkili Eğitim ve Sınav Merkezi olup; 3Ds Max Kursu alarak Mimarlık, inşaat, Mobilya, Fuar standı ve diğer tasarım alanlarında nesneleri 3 boyutlu olarak modelleme, malzeme atama, ışıklarla aydınlatma, kaliteli render alma, animasyon oluşturma yeteneği kazanırlar. Bu sayede 3 boyutlu foto gerçekçi sunumlar hazırlayabilirler. Çizdiğiniz sahne ve modellerin 2 boyutlu plan, görünüş ve kesit gibi teknik detaylarını oluşturmak için de  Autocad Kursu alabilirsiniz. ULUSLARARASI YETKİNLİKLER  Uluslarası Yetkinlikler, Sınav ve Sertifikalar:  Yüksek Kariyer Eğitim Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığından aldığı ruhsatla "Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Özel Öğretim Kurumu" olarak eğitim vermektedir. Kurumumuz tüm programların en güncel sürümleri ile eğitim vermektedir. ETA,Autodesk,Mikro, gibi yazılımların yetkinliklerine de sahiptir. Ayrıca Yüksek Kariyer Eğitim Merkezi, belli standartlara sahip kurumlara verilen "Autodesk Yetkili Eğitim ve Test Merkezi" ünvanına da sahiptir.    AUTOCAD SERTİFİKASI Autocad kursu’nu ,Autodesk Yetkili Eğitim ve Test Merkezi olan kurumumuzda gerçek durumları içeren örnek projelerle ve alıştırmalarla uygulamalı olarak alabilirsiniz. Eğitim sonunda, Mesleğinizde tanınan, değerli bir tamamlama sertifikası olan Autodesk onaylı AutoCAD sertifikasını, eğitim kurumumuzda sınava girerek alabilirsiniz.       3D MAX SERTİFİKASI 3D Studio Max kursu’nu ,Autodesk Yetkili Eğitim ve Test Merkezi olan kurumumuzda gerçek durumları içeren örnek projelerle ve alıştırmalarla uygulamalı olarak alabilirsiniz. Eğitim sonunda, Mesleğinizde tanınan, değerli bir tamamlama sertifikası olan Autodesk onaylı 3D Studio Max sertifikasını, eğitim kurumumuzda sınava girerek alabilirsiniz.        AUTODESK KULLANICI SERTİFİKASI (ACU) Autodesk eğitimlerimize katılan öğrencilerimiz ayrıca sınava girerek uluslararası geçerliliğe sahip Autodesk Kullanıcı Sertifikasına (ACU) sahip olabilirler. Böylelikle o yazılımla ilgili bilgi ve yetkinliklerini belgelemiş olurlar.   Aşağıdaki programlar için Kurumumuzda ACU sertifika sınavlarına girebilirsiniz. - Autocad - 3DS Max - Revit - Maya - Inventor   AUTODESK PROFESYONEL SERTİFİKASI (ACP) Autodesk Yetkili eğitim ve test merkezi olan kurumumuzda Uzmanlık sınavlarına girerek uluslararası geçerliliğe sahip Autodesk Certified Professional alabilirsiniz.   
 Türkiye’de Eğitim ve Eğitim vize süreci Hakkında Bilgi  Türkiye Eğitim Vizesi  Türkiye’de Yüksek Kariyer Eğitim kurumunda öğrenim görmek isteyen ve “ön kayıt kabul başvuru” kabul edilip hak kazanan Kursiyerlerin Türkiye’ye gelmeden önce “Eğitim Vizesi” almaları gerekmektedir. Eğitin Vizesi (Türkiye’ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.) yabancı uyruklu kursiyerin vatandaşı olduğu ülkenin veya ikamet izni ile ikamet ettiği ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği tarafından verilmektedir. Öğrenci vizesi alacak yabancı uyruklunun Türkiye’deki Yüksek Kariyer Eğitim Kurumunda gelen “Ön kayıt Kabul Mektubu (Davet Mektubu) Yazısını” Türkiye Dış Temsilciliğine sunması gerekmektedir. Kursiyerin uluslararası pasaportuna eğitim vizesinin işlenmesi gerekmektedir. Türkiye’ye eğitim vizesi almadan, vize muafiyeti veya diğer vize türü ile gelen kişiler de kurslarımıza kayıt işlemi yapılmamaktadır. Eğitim vizesi (eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelen yabancılar) Türkiye’ye gelip Yüksek Kariyer Eğitim Kurumlarına kayıt yaptıran yabancı Kursiyerlerin öğrenim amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı) başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği tarafından verilen eğitim vizesinin süresi ülkelere farklılık göstermektedir. Eğitim vizeleri 30 veya 90 gün şeklinde verilmektedir. Yabancı kursiyerin bu süreyi doldurmadan ikamet ettiği il veya ilçe Göç İdaresi Müdürlüğü’ne müracaatta bulunarak öğrenim amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı)ikamet izni alması gerekmektedir.    
Türkiye’de Eğitim ve Eğitim vize süreci Hakkında  Türkiye Eğitim Vizesi  Türkiye’de Yüksek Kariyer Eğitim Kurumlarında eğitim görmek isteyen ve “ön kayıt kabul başvuru” kabul almaya hak kazanan Kursiyerlerin Türkiye’ye gelmeden önce “Eğitim Vizesi” almaları gerekmektedir. Eğitin Vizesi (Türkiye’ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.) yabancı uyruklu kursiyerin vatandaşı olduğu ülkenin veya ikamet izni ile ikamet ettiği ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği tarafından verilmektedir. Öğrenci vizesi alacak yabancı uyruklunun Türkiye’deki Yüksek Kariyer Eğitim Kurumunda gelen “Ön kayıt Kabul Mektubu (Davet Mektubu) Yazısını” Türkiye Dış Temsilciliğine sunması gerekmektedir. Kursiyerin uluslararası pasaportuna eğitim vizesinin işlenmesi gerekmektedir. Türkiye’ye eğitim vizesi almadan, vize muafiyeti veya diğer vize türü ile gelen kişiler de kurslarımıza kayıt işlemi yapılmamaktadır. Eğitim vizesi (eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelen yabancılar) Türkiye’ye gelip Yüksek Kariyer Eğitim Kurumlarına kayıt yaptıran yabancı Kursiyerlerin öğrenim amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı) başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği tarafından verilen eğitim vizesinin süresi ülkelere farklılık göstermektedir. Eğitim vizeleri 30 veya 90 gün şeklinde verilmektedir. Yabancı kursiyerin bu süreyi doldurmadan ikamet ettiği il veya ilçe Göç İdaresi Müdürlüğü’ne müracaatta bulunarak öğrenim amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı)ikamet izni alması gerekmektedir. Eğitim vize nedir? Vize, bir devletin dış temsilcilikleri veya sınır makamları aracılığıyla, ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapısına kadar giderek sınır makamlarına giriş için başvuru yapabileceğini girebileceğini gösteren bir kayıttır  Eğitim vizesi nereden alınır? Seyahat edilecek ülkenin; Büyükelçiliğinin Konsolosluk Bölümünden; Başkonsolosluğundan veya Konsolosluğundan, Bazı ülkeler Fahri Başkonsoloslukları veya Fahri Konsoloslukları aracılığıyla alınabiliyor. Burada en önemli nokta vize başvurunuzu, daimî ikametinizin olduğu yere yakın olan temsilciliğe yapmanız gerektiği. Ayrıca aracı kurumlara giderek de vize alma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin yurt dışı turları satan turizm şirketleri ve sırf vize almak üzerine uzmanlaşmış şirketler… Öte yandan online başvuru hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Fakat vize alınan yer ilgili başvuru kurallarına göz atmayı yukarıda belirtilen kurumlara gitmeden önce gerekli belgeleri tamamlamayı unutmayın.  Eğitim vizesi başvurusunda hangi belgeler istenir? Kursiyerin Vizesi Başvuru Formu; En az 1 yıl geçerli pasaport; Yabancının Eğitime kabul edildiğine dair “Ön kayıt Kabul Mektubu (Davet Mektubu)” yazısı; Türkiye’de öğrenim göreceğiniz süre boyunca maddi geçiminizi nasıl sağlayacağınızı gösterir belge (Burs belgesi, Banka hesap özeti vb.) Bir adet biyometrik fotoğraf; Vize başvuru için, vize süresini kapsayan seyahat sağlık sigortası Vize harcı. Eğitim süresince Türkiye de kalacağınız konaklama bilgileri Konsolosluklar ilave belgeler istenebilir.  Kursiyerlerin vize başvurularında istenilen bu evraklar uyruğunda bulunduğunuz ülkeye göre değişiklik arz etmektedir. Genel olarak istenilen belgeler yukarıdaki gibidir. Eğitim vizeleri tek girişlidir. Eğitim vizesi ile ülkeye giriş yaptıktan sonra yabancının amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı) amaçlı ikamet izni başvurusunda bulunması gerekmektedir. Kursiyerlerin öğrenim amaçlı ikamet izni (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı) ikamet izni başvurusu yapmadan yabancının Türkiye’den çıkış yapması durumunda, vizesi iptal olacaktır. Vizesi iptal olan yabancı Türkiye’ye vize muafiyeti kapsamında tekrar giriş yaparsa Kursiyerlerin öğrenim amaçlı (Türkçe dil kursuna katılma amaçlı) ikamet izni alamayacaktır. Bu durumda, yabancının tekrar ülkesine dönerek eğitim vizesi alması gerekecektir. Mağduriyet yaşanmaması adına bu hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.  Eğitim vize başvurularında dikkat edilecek hususlar nelerdir? Bir vize başvurusunda genel kural başvurunun şahsen yapılmasıdır. Pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış pasaporta vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür. Pasaportunuzu yenilemenizde yarar vardır. (Pasaport başvurusuna ilişkin ayrıntılı bilgi için: Dış İşleri Bakanlığın web https://www.mfa.gov.tr/vize-genel-bilgileri.tr.mfa adresindeki internet sitesine bakınız.) ve https://www.mfa.gov.tr/sub.tr.mfa?886ee610-cd61-428d-ad71-fd86cfa214bc detay bilgiye bakabilirsiniz. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına özen göstermelisiniz. Bu hususu vize talep edeceğiniz ülkenin temsilciliğinden teyit ettirmenizde yarar vardır. Mülakat sırasında, yetkilinin sorularına doğru yanıtlar vermeniz önemlidir. Başvurunuzu eksiksiz belgelerle yapınız. Tahrif edilmiş veya sahte belgelerle başvuruda bulunmak yasalara göre suçtur. Vize bir egemenlik hakkıdır. Bu nedenle başvurunuzun reddedilebileceğini önceden kabul ediniz. Mülakat sırasında, yetkilinin, hakkınızda olumlu izlenim edinmesi, başvurunuzun kabul edilme şansını arttırır. Seyahatinizi gerçekleştirebilecek ekonomik olanaklara sahip olduğunuzu belgelemeniz beklenir. Mülakatın amacı; seyahat edeceğiniz ülkenin makamlarının bu ülkeye seyahat edecek yabancılar için belirlediği koşulları taşıyıp taşımadığınızı anlamaktır. Ülkenizde işsiz iseniz veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Reddedileceğini bildiğiniz bir talepte bulunmaktan kaçınmanız zaman ve para tasarruf etmenizi de sağlayabilir Bazı ülkeler vize harcının yanında, yüksek sayılabilecek meblağlarda başvuru veya işlem harcı almaktadırlar. Bu koşullar ülkeden ülkeye değişmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi almanızda yarar vardır.  Kimlere vize verilmez? Bir ülkeye hangi yabancının girebileceğine karar vermek, uluslararası hukuka göre, o devletin egemenlik yetkilerindendir. Bu husus, tartışılmaz temel bir kuraldır. Devletler ülkelerine hangi yabancıların girebileceğini kendi ulusal çıkarlarına göre belirlerler. Her devletin ülkesine girmeleri yasaklı/sakıncalı yabancılar listesi vardır. Ayrıca, yasaklılar listesinde bulunmayan bir yabancıya, ekonomik olarak yük olabileceği, kamu düzenini bozabileceği ve kamu sağlığına risk oluşturabileceği gerekçeleriyle vize verilmemesi mümkündür.  Türkiye’nin seyahat amacına göre yabancı ülke vatandaşları için uyguladığı eğitim vizesi nedir? Eğitim vizesi: Türkiye’ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.  Türkiye’ ye gelmek, Türkiye’de Yüksek Kariyer Eğitim Kurumunda Türkçe kursu, Yos hazırlık kursu, bilgisayar işletmenlik kursu, bilgisayar programcılık kurslarında okuma için ne yapmalıyım? Türkiye ye gelmek için Eğitim vizesi almanız gerekir. Türkçe Dil kursu vize almak için Türkiye’de bulunana Yüksek Kariyer Eğitim Kurumundan ön kayıt kabul mektubu (davet mektubu) almanız gerekir.  Yüksek Kariyer Eğitim Kurumundan ön kayıt kabul mektubunu (davet mektubu) nasıl alabilirim? Türkiye de iseniz; Belgenizle kurumumuza gelip ön kayıt kabul mektubunu (davet mektubu) alabilirsiniz. Yurtdışında iseniz; belgelerinizi gönderdiğinizde size “ön kayıt kabul mektubunu (davet mektubu)” pdf olarak whatsapp üzerinden veya e-posta üzerinden gönderilir.  Ön kayıt kabul mektubu (davet mektubu) almak için hangi belgeler gerekir? Uluslararası Pasaport Kopyası, Biyometrik fotoğraf, Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubu) ücreti: (100 usd veya Türk lira)  yurt dışından para göndercekler için (uluslararası para transfer ve fon masrafı dahil) 140 usd Yukarıdaki belgeleri whatsapp üzerinden veya e-posta üzerinden bize gönderebilirsiniz  Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubun) ücreti ne kadar ve nasıl ödeyebilirim? Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubun) ücreti 100- dolar (Amerikan dolar) veya günkü Türk lirası karşılığıdır Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubun) ücretinin kurumumuzun dolar ve Türk lira banka hesaplarına gönderdilir veya kurumuzmuda ödemeyapılark alınır. Ülkemiz dışından Para gönderecekler için  (uluslararası para transferinden doğan banka komisyon ve transfer fon ücreti gönderene aittir.) Ön kayıt kabul mektubun (davet mektubu) 140 usd dir ödeme geldiğinde hazırlanarak kişiye gönderilir.  
What is an education visa? A visa is a record through a state's foreign representative offices or border authorities that a foreigner who will travel to his country puts in his passport and that this foreigner can enter his country's border gate and can apply for entry to the border authorities.
About Turkey Education and Training visa process Turkey Training Visa Turkey wanting to study in the Yükse Kariyer Education institutions and "pre-admission application" accepted and eligible trainees before coming to Turkey "Study Visa" are supposed to get. Educate Visa ( training in Turkey, education, training, courses, student exchange program, is granted to foreigners who want to come in order to participate in the Turkish language course.) Foreign trainees citizens that the Republic of Turkey to the country in which country or residence and residence permits are issued by the Foreign Office. Student visas of foreign nationals in Turkey will come in Yüksek Kariyer Training Institutions "Pre-registration Letter of Acceptance (Invitation Letter) Writing the" Turkey is required to submit to the Foreign Office. The educational visa must be entered in the trainee's international passport. Turkey visa to receive training from, our courses also from persons with visa exemption or other type of visa is no registration process. Training visa (education, Trainings, internships, course, Student Exchange programsa, Foreign arrivals in order to participate in the Turkish language courses) came to Turkey Yüksek Kariyer Education of enrolling foreign trainees of the Institute for study purposes residence permit (for participation in the Turkish language courses) are required to apply. The duration of the Republic of Turkey visa issued by the Foreign Representative training varies among countries. Education visas are given in 30 or 90 days. Before completing this period, foreign trainees must apply to the Directorate of Migration Management in the province or district where they reside and obtain a residence permit for educational purposes (for the purpose of attending a Turkish language course) 
Bir vize başvurusunda genel kural başvurunun şahsen yapılmasıdır. Pasaportun yıpranmamış olması gerekir. Yıpranmış pasaporta vize alsanız dahi sınırdan geri çevrilmeniz mümkündür. Pasaportunuzu yenilemenizde yarar vardır. (Pasaport başvurusuna ilişkin ayrıntılı bilgi için: egm.gov.tr  adresindeki internet sitesine bakınız.) Pasaportunuzun geçerlilik süresinin başvuru tarihinden itibaren en az bir yıl olmasına özen göstermelisiniz. Bu hususu vize talep edeceğiniz ülkenin temsilciliğinden teyit ettirmenizde yarar vardır. Mülakat sırasında, yetkilinin sorularına doğru yanıtlar vermeniz önemlidir. Başvurunuzu eksiksiz belgelerle yapınız. Tahrif edilmiş veya sahte belgelerle başvuruda bulunmak yasalara göre suçtur. Vize bir egemenlik hakkıdır. Bu nedenle başvurunuzun reddedilebileceğini önceden kabul ediniz. Mülakat sırasında, yetkilinin, hakkınızda olumlu izlenim edinmesi, başvurunuzun kabul edilme şansını arttırır. Seyahatinizi gerçekleştirebilecek ekonomik olanaklara sahip olduğunuzu belgelemeniz beklenir. Mülakatın amacı; seyahat edeceğiniz ülkenin makamlarının bu ülkeye seyahat edecek yabancılar için belirlediği koşulları taşıyıp taşımadığınızı anlamaktır. Ülkenizde işsiz iseniz veya kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kişilerin geçimlerini sağlayabilecek düzenli ve yeterli bir gelir düzeyine sahip değil iseniz, potansiyel bir göçmen olarak kabul edileceğinizden, vize alma şansınız oldukça düşüktür. Bu durumda iseniz, vize başvurusunda bulunmamanız uygun olacaktır. Reddedileceğini bildiğiniz bir talepte bulunmaktan kaçınmanız zaman ve para tasarruf etmenizi de sağlayabilir Bazı ülkeler vize harcının yanında, yüksek sayılabilecek meblağlarda başvuru veya işlem harcı almaktadırlar. Bu koşullar ülkeden ülkeye değişmektedir. İlgili temsilcilikten bilgi almanızda yarar vardır.
What are the points to be considered in education visa applications? a) The general rule for a visa application is to apply in person. b) Passport must not be worn. Even if you get a visa for a worn passport, you can be turned away from the border. It is useful to renew your passport. (For detailed information on passport application: See the website at egm.gov.tr.)   c) You should take care that your passport is valid for at least one year from the date of application. It is useful to confirm this from the representative office of the country where you will be requesting a visa. d) During the interview, it is important that you answer the official's questions correctly. e) Make your application with complete documents. It is a crime under the law to submit an application with falsified or false documents. f) Visa is a sovereign right. Therefore, accept in advance that your application may be rejected. g) During the interview, the official's positive impression of you increases the chances of your application being accepted. h) You are expected to certify that you have the economic opportunities to make your trip. i) The purpose of the interview; To understand whether you meet the conditions set by the authorities of the country you will be traveling to for foreigners traveling to that country. j) If you are unemployed in your country or do not have a regular and sufficient income level to support yourself and your dependents, your chances of obtaining a visa are very low as you will be considered a potential immigrant. If you are in this situation, it would be appropriate not to apply for a visa. You can also save time and money by avoiding making a request that you know will be denied. k) In addition to the visa fee, some countries charge an application or transaction fee, which can be considered high. These conditions vary from country to country. It is useful to get information from the relevant agency.
Education v track have where to get? a) Country of travel;       b) From the Consular Section of the Embassy; From the Consulate General or Consulate,       c) Some countries can be obtained through their Honorary Consulates or Honorary Consulates.       d) The most important point here is that you have to make your visa application to the representative office close to your permanent residence. You can also go to intermediary institutions and get your visa. For example, tourism companies that sell tours abroad and companies that specialize only in obtaining a visa.         e) On the other hand, you can use the online application service. However, do not forget to take a look at the application rules for the place where the visa is obtained and complete the necessary documents before going to the institutions mentioned above.      
WhatsApp